CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Evropská komise pod palbou kritiky: Utajování plánů na prolomení šifer

„Tí, čo sa dokážu vzdať základnej slobody, aby získali trochu dočasnej bezpečnosti, nezaslúžia si ani slobodu ani bezpečnosť.“

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Ty souhlasis se zneuzivanim deti?"

Sarkasmus. Ale presne takto je to postaveno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jaká však musí být zaplacena cena? Pokud bude v odpovídajících předpisech pevně zakotvena nedotknutelnost soukromí (Jo, fotky může scanovat AI a na základě jejího hodnocení pak třeba policie i zprávy) a budou veřejně v referendu stanoveny sledované zájmy přičemž společnosti nebudou smět použít skenování k jiným účelům a jejich zodpovědnost bude stanovena v procentech z obratu(nikoliv zisku) na území EU, Pak by se o tom dalo diskutovat. Jakákoliv jiná cena, kde ochrana soukromí nebude mít absolutní prioritu je příliš velká.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne a právě proto. Paradoxem doby je to, že ti kteří chtějí "chránit děti", byli sponzoři Jeffrey Epsteina, snad největšího sexuálního násilníka USA všech dob. V jeho spárech přitom skončila řada dívek ve věku okolo 13 let, za sebe mohu říct, že tyto oběti jednoznačně považuju za děti a to že se kauza vyřešila údajnou sebevraždou Epsteina, nikdo další stíhán není, považuju za brutální selhání demokracie respektive teď už spíš totality!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ona to byla spíš "sebevražda". Kolem toho úmrtí je docela dost podezřelých okolností.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naznačujete, že by "zasebevražděn"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nabodl se někomu sám omylem na nůž, čtyřikrát!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Argument "boj proti terorismu" už je nějaký vyčpělý, tak musí příjít nějaký další.
Třeba "I kdyby to mělo zachránit jediný život" nebo "Ochrana dětí". A každý, kdo si dovolí mít námitky je nejen terorista ale i silniční pirát, petrolhead, pedofil, sexuální predátor, zvrhlík a nepřítel státu.

Použití výše uvedených důvodů na zdůvodnění prosazování omezovaní svobod je signál na zbystření pozornosti a hledání odpovědi na klasickou otázku "Cui bono?" (Kdo z toho bude mít prospěch)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Frajeři zcela ignorují fakt že šifrování obsahu a právo na soukromí nijak nesouvisí se zneužíváním dětí... Je to jako každému vám dáme do bytu kamery protože pár lidí jsou určitě teroristi..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@x3m:
pekne vystihnute

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Originál:

Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
This was first used by Franklin for the Pennsylvania Assembly in its "Reply to the Governor" (11 Nov. 1755)
https://founders.archives.gov/documents/Franklin/01-06-02-0107

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kokotkovia oblbujú so "zneužívaním detí", pričom "hore" je to samý nedotknuteľný pedofil a úchyl, viď napr. dement v bielej chatrči a pritom ide len o plošné sledovanie používateľov všetkých elektronických platforiem, ako nám už dávno dokázali istí najlepšími "demokratmi" prenasledovaní E. Snowden či Julian Assange, či istá Angela M., svojho času fuhrerlein IV Reichu, odpočúvaná na každom fronte protektormi z usákova...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.