CDR.cz - Vybráno z IT

Znovu se objevily problémy s kamerami Wyze: Uživatelé vidí do cizích domovů

Zdroj: Shutterstock

Bezpečnostní kamery nejsou jen záležitostí velkých průmyslových zón, ale i mnoha domácností, které si je pořizují pro ochranu svého majetku nebo jako doplněk pro domovní dveře. O to více jsou uživatelé bezpečnostních kamer znepokojeni poté, co na světlo světa pronikla zpráva, že uživatelé bezpečnostních kamer Wyze najednou vidí záběry jiných uživatelů.

Společnost Wyze si získala svou popularitu díky cenově dostupným a dobře fungujícím kamerovým systémům. Nyní se ale tato společnost dostala do problémům, jelikož někteří uživatelé hlásili, že měli nečekaný přístup k cizím kamerám a jejich záznamům.

David Crosby, spoluzakladatel Wyze, problém potvrdil a uvedl, že někteří uživatelé viděli miniatury kamer, které nebyly jejich vlastní, a dokonce dostávali upozornění na události, které se odehrály v cizích domácnostech. Podle jeho vyjádření byl tento problém způsoben výpadkem, který ovlivnil webové služby Amazon, a následným přetížením serverů Wyze, které způsobilo poškození některých uživatelských dat.

Zdroj: Shutterstock

Co je však ještě znepokojivější, je reakce společnosti na tuto situaci. Zatímco Wyze rychle potvrdil incident a podnikl kroky k jeho řešení, tento přístup je značným odchýlením od minulých událostí. V roce 2019 byla společnost Bitdefender nucena odhalit vážnou bezpečnostní zranitelnost v produktu Wyze Cam v1, kterou společnost nejenže neoznámila veřejnosti, ale dokonce opravu vydala až tři roky po nahlášení problému.

Tento opakovaný nedostatek transparentnosti a nedbalosti ve vztahu k bezpečnosti uživatelů je znepokojivý. Zatímco je chvályhodné, že společnost rychle reagovala na aktuální incident a podnikla kroky k jeho odstranění a ochraně postižených uživatelů, není možné opomenout historii opakovaných problémů.

Je zřejmé, že společnost Wyze potřebuje zlepšit svůj přístup k ochraně soukromí a bezpečnosti dat svých uživatelů. To zahrnuje nejen rychlé reakce na aktuální incidenty, ale také pravidelné kontroly a zlepšení bezpečnostních opatření a především transparentnost ve sdílení informací týkající se bezpečnostních problémů a jejich řešení s uživateli.

Diskuse ke článku Znovu se objevily problémy s kamerami Wyze: Uživatelé vidí do cizích domovů

Pondělí, 19 Únor 2024 - 19:05 | marder | Je na case si dat tu kameru do loznice, aby...

Zobrazit diskusi