CDR.cz - Vybráno z IT

Cowboy přináší nové silniční elektrokolo s odpružením a větší baterií

Zdroj: Shutterstock

Cowboy, společnost specializující se na prémiová elektrická kola, vstupuje na trh s novým modelem, který přináší vylepšení ve formě odpružení a větší baterie. Nové elektrokolo Cowboy Cross si klade za cíl poskytnout vyšší úroveň komfortu a delší dojezd, což ho činí vhodným i pro náročnější jízdy.

V minulosti se Cowboy zaměřoval především na evropská města s dobře vyvinutou cyklistickou infrastrukturou. Nový model Cross však přináší změny, které ho činí vhodným i pro venkovské a horské terény. S tlustšími pneumatikami a odpružením sedadla a vidlic je připraven na různorodé terény a delší výlety.

S novou baterií a odpružením je váha kola přirozeně vyšší, což může ovlivnit jízdní vlastnosti. Nicméně, díky adaptivní síle a karbonovému řemenovému systému je ovládání kola stále plynulé a snadné, a to i při vyšší váze.

Zdroj: YouTube 

Společnost Cowboy také inovuje v oblasti digitálních funkcí. Jejich doprovodná mobilní aplikace přináší nové sociální prvky, jako jsou ligové tabulky mezi jezdci a soutěžní motivace, které však mohou být některými uživateli vnímány spíše jako rušivé.

Cena za nový model Cowboy Cross se pohybuje kolem 91 500 Kč. V kontinentální Evropě bude kolo dostupné za cenu od 88 500 Kč. Objednávky jsou již nyní možné a dodání se očekává na konci května nebo začátkem června 2024.

Zatímco Cowboy zaměřuje svou pozornost na evropský trh, zatím neplánuje vstup na trh americký. Toto rozhodnutí je součástí jejich strategie zaměřené na ziskovost, což se zdá být v souladu s vývojem v odvětvím elektrobicyklů.

Diskuse ke článku Cowboy přináší nové silniční elektrokolo s odpružením a větší baterií

Čtvrtek, 21 Březen 2024 - 17:32 | Renier X | On uniká i titulek od obsahu článku. Se silničním...
Čtvrtek, 21 Březen 2024 - 14:29 | Kert | To nám to tady ale utíká daleko od původního...

Zobrazit diskusi