CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Díky revizi autorských práv se příští rok občané EU nemusí dostat k mnoha webům

A pořád se najdou kokoti, co tohle bruselské zvěrstvo obhajují. EU musí být zničena!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro každou totalitu platí, že čím pomalejší je její nástup, tím déle trvá, než si to většina lidí uvědomí. A salámová metoda EU je v tomto zatím velmi úspěšná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj říká se tomu "metoda vaření žáby"
když vhodíš žábu do vroucí vody, tak vyskočí
když ji ale dáš do chladné vody a začneš zahřívat, tak se nechá uvařit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

EU je zvěrstvo zkrátka komunismus v moderním hávu v devadesátkach co jsem byl prcek mě nic netrápilo ale jak jsem začal poznávat svět a EU tak se začínám cítit utlačován už i doma u PC.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale prijde mi to z podstaty jako blbost. Pokud dany subjekt nebude mit nejake zastoupeni uvnitr EU, tak se na nej dana legislativa nevztahuje, a tudiz pokud sam nebude chtit, to vubec nemusi resit. A dokud soudruzi v EK nevymysli dalsi stupen likvidace webu, tj. nejake online filtrovani u poskytovatelu pripojeni, tak ani nemuzou nikomu zabranit, aby se na takove stranky dostal. Jinymi slovy, pokud by existovala rekneme nejaka stranka typu uloz.to treba v Rusku (nevim, jak moc tam nekdo resi autorska prava ve velkem, uvadim to jako priklad), tak jim muze byt uplne ukradene, co si tady kdo ve EU vymysli, a pojede vesele dal a sotva bude sama od sebe nekomu zakazovat pristup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale EU zavadi velky evropsky firewall, takze fakt muzou naridit tyhle veci i firmam mimo EU. Respektive bud se ty spolecnosti odstrihnou sami nebo je odstrihne EU, kdyz budou porusovat narizeni z Bruselu.

Pokud je na tom neco cynicky vtipne, tak to, ze Evropanum hrozne vadil a vadi Cinsky firewall a neustale mluvi o porusovani lidskych prav v Cine a pritom doma v EU se chysta to same a nikdo ani nemekne. Fakt smutny. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby. U e-shopů je to něco jiného, ale share servery sídlící kdesi v tramtárii se EU a jejím pravidlům můžou vysmát. A v Evropě se zase vrátíme k tomu, že obsah se bude uploadovat v zašifrovaných RARech nicneříkajících názvů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A zase se tu dští oheň a síra na EU, bez toho, aby jste vůbec tušili pozadí celé věci. Když se podíváte, kdo má na tomto svinstvu lví podíl, tak jsou to právě naší vlastní, čeští europoslanci a ne nějaký zlý Brusel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lzes!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo kéž by Redmarxíku. Detaily viz můj komentář na Lupě: https://www.lupa.cz/aktuality/kontroverzni-reforma-copyrightu-prosla-kli...

Že to není náhoda, ale setrvalý trend, tak se podívej pro co zvedají pracky naši europoslanci, můj komentář k na Lupě, už z listopadu minulého roku: https://www.lupa.cz/clanky/na-obzoru-je-dalsi-blokovani-webu-bez-soudu-v...

Že to tak je si ověř sám, za domácí úkol, všechny údaje které v komentáři zmiňuji jsou veřejně dostupné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měli by zastupovat práva občanů a ne nějakých nadnárodních společností.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zastupují práva bohatých . Stejně jako policie , která vznikla právě za účelem ochrany majetku a zájmů těch kdo vlastní i pomyslná autorská práva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by možná teoreticky měli, ale proč by to dělali?

Viz pojem „regulační past“:
Běžného občana činnost regulátora nezajímá (ostatně, v minulých volbách do EP byla volební účast v ČR asi 18 %) a i pokud snad zajímá, občan nebude ochotný či schopný moc investovat do ovlivnění regulátora.
Naopak subjekty, kterým jde o velké peníze, mají na ovlivnění regulátora velký zájem a jsou ochotné do toho investovat odpovídající sumy.

A nemusí jít přímo o úplatky, často stačí se aktivně do toho procesu zapojit.

Viz třeba zákaz žárovek, který proběhl v podstatě v režii výrobců zářivek.
Nebo společná zemědělská politika, o které se už snad desítky let ví, že „tudy cesta nevede“, ale prosadit jakoukoliv změnu je nadlidský úkol, protože to znamená někomu sáhnout na dotace.
Nebo taková prkotina jako že EP pendluje mezi Štrasburkem a Bruselem, stojí to hromady peněz, v podstatě všichni vědí, že to je nesmysl, ale je prakticky nemožné to změnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autorské právo vždy a všude jen brzdilo rozvoj společnosti. Takže pokud chce EU ještě zhoršit mizerné hospodářské výsledky eurozóny, tak ať to hodně zpřísní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A já vám řeknu kam až to lze hnát , založím si vlastní , svůj skin.... Freewillní stát !
Omezenost a regulace jsou tím co jde proti smyslu otevřeného internetu . Ve výsledku se Evropa nebude lišt od Číny a svoboda bude jen frází do hospod .
Pokud se úprava autorských práv posune opačným směrem než už dávno měla , zaslouží si takové snahy i lobisty ovlivnitelné (=úplatné)orgány které ji prosazují bojkot a otevřenou občanskou neposlušnost ve všech směrech působnosti nařízení .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ešte sa o ničom nerozhodlo a už tu všetci fňukáte ako malé rozmaznané decká ktorím berú ich obľúbenú hračku. To ste naozaj až tak závislí na sťahovaní warezu ! Čo sa týka samotnej EU ak sa vám zdá že žijete v nejakej totalite, skúste si to napríklad v Severnej Kórei. Nejako rýchlo ste zabudli na ekonomickú a vnútropolitickú situáciu postsocialistických krajín pred vstupom do EU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice nerozhodlo, ale na ptákoviny tak jsou dobří dost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právěže nezapomněli, takže vidíme, jak se to postupně vrací.

To, že v nějaké zemi to je ještě horší, není argument.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.