CDR.cz - Vybráno z IT

Duet AI: Google chce změnit způsob, jakým píšeme e-maily a dokumenty

Zdroj: Shutterstock

Psát e-maily a dokumenty může být někdy náročné. Musíte si vybírat správná slova, aby vaše sdělení bylo jasné, přesvědčivé a vhodné pro vaše publikum. Co kdyby vám s tím ale mohl pomoct virtuální asistent, který by vám navrhoval různé možnosti, jak formulovat vaše myšlenky?

To je cíl Googlu, který představil nový nástroj Duet AI, který využívá umělou inteligenci k tvorbě obsahu. Duet AI je k dispozici pro Gmail a Google Dokumenty a nabízí vám tlačítko „pomozte mi psát“, které vám umožní zadat typ zprávy nebo dokumentu, který chcete vytvořit. Duet pak vygeneruje text podle vašich pokynů a nabídne vám různé možnosti, jak upravit jeho styl, délku nebo formát.

Například pokud chcete napsat e-mail svému kolegovi o novém projektu, můžete požádat Duet AI, aby vám navrhl formální nebo neformální tón, podrobnější nebo stručnější zprávu nebo dokonce zábavnou variantu na tón a styl vašeho e-mailu. Pokud chcete napsat dokument o nějakém tématu, můžete jej požádat, aby vám vygeneroval shrnutí, odrážky nebo jiný návrh na základě vašeho popisu. Můžete také použít vlastní instrukci k vylepšení generovaného obsahu. Duet AI také zapojuje funkce smart canvas, které vám umožní snadno přidávat obrázky, tabulky nebo grafy do vašeho dokumentu.

Je totiž součástí širší strategie Google pro integraci umělé inteligence do svých produktů a služeb. Google tvrdí, že umělá inteligence pomůže lidem být produktivnější a kreativnější a zlepší jejich spolupráci s ostatními. Rovněž zdůrazňuje etické aspekty používání umělé inteligence a slibuje respektovat soukromí a bezpečnost uživatelů.

Zdroj: Shutterstock

Zatím je tento nový virtuální asistent k dispozici pouze pro organizace, které zaplatí dalších 30 dolarů měsíčně za doplněk Duet AI pro Google Workspace Enterprise 2. Duet AI zatím bude dostupný pro malé a střední podniky, i spotřebitele v nadcházejících měsících, nicméně Google zatím neprozradil cenu.

Není to však ojedinělá novinka od Googlu v oblasti umělé inteligence. Společnost také oznámila nové funkce pro vyhledávání, mapy a překladač, které využívají pokročilé algoritmy a modely strojového učení. Například vyhledávání bude schopno lépe porozumět kontextu dotazu a poskytnout relevantnější a užitečnější odpovědi. Mapy budou schopny zobrazit více informací o různých místech, jako jsou recenze, fotky nebo otevírací doba. Překladač bude navíc schopný překládat mluvené i psané slovo v reálném čase a podporovat více jazyků.

Diskuse ke článku Duet AI: Google chce změnit způsob, jakým píšeme e-maily a dokumenty

Úterý, 5 Září 2023 - 08:44 | Driscoll | Souhlasím, podle mě ztrácí celkově na komunikaci
Úterý, 5 Září 2023 - 01:24 | gepard | No nevim, přijde mi, že tímto krokem lidé ztratí...

Zobrazit diskusi