CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Genetické stopy viru ptačí chřipky byly nalezeny i v pasterizovaném mléce

Jedná se jen o propagandu, jak vystrašit lidi, aby nejedli hovězí a nepili mléko, prootže WEF se nám bude snažit vnutit zdravé mléko od švábů a krávy prděj, tak místo toho bude semletý cvrček. Jak můžete pořád psát takovýhle propagandistický zprávy? Fakt vám za to platěj, nebo to máte v podmínkách?
Mimochodem, jedlé mravence jste raději smazali, protože už to štvalo i ostatní...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jedlé mravence jsme smazali, protože to není úplně téma, které by měla většina lidí v lásce. Tak samozřejmě čistě to už vyplývá z elementární logiky, že nechceme naštvat lidi něčím, čím nám "někdo" vyhrožuje, že nám to násilím vnutí namísto jídla, které obyčejně jíme. Každopádně ne, nikdo nám za nic neplatí, a pokud by to někdo navrhl, tak bych na to nikdy v žádném případě nepřistoupil - ani za milion. Možná si to přehlédl, ale čerpáme z originálních zdrojů, nepíšeme pro nikoho na zakázku "novinky". To by bylo celkem trapný ne, dělat novinky na zakázku - celkem zcestná a konspirativní úvaha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, rozhodně bych AI čihák nepodezíral, že by dělal novinky na zakázku, tak dobrej, že by to zvládnul, fakt není. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíše si říkám co takové články dělají na webu který se zaměřuje na technologie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"že nechceme naštvat lidi něčím, čím nám "někdo" vyhrožuje, že nám to násilím vnutí namísto jídla, které obyčejně jíme"
Tak pak nechápu, proč v tom pokračujete. Protože nikam jinam ani zdroj této zprávy necílí...
Navíc na deníku, který je zaměřený trochu někam jinam. Nebo to alespoň mělo být zde zaměřené jinam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Příště zvolíme téma, které nebude štiplavé. Mimo jiné ale nesledujeme u zdrojů, který je prounijní, který proruský apod. Takže to nebylo úmyslně, pokud jsme vás čtenáře naštvali tímto článkem no...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máte na mysli,že info o globalistické agendě je proruské? Tak jak mi vysvětlíte, že Rusko například jako první napojilo digitální rubl na MMF (měna UNU). Jak mi vysvětlíte, že v Moskvě je centrum a kancelář čtvrté průmyslové revoluce. Takto můžeme pokračovat.
Globalistická agenda jde napříč státy a režimy...
Označováním za "proruské" požívají pouze ti, co před tím zavírají oči.
Kdybyste se obecně zabývali tímto tématem, neřeším to vůbec. Prostě to nebudeme číst a smažeme ze záložek. Ale na počítačovém deníku... škoda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já to napsal naschvál, aby mi nikdo nemohl dávat "automaticky pravdivé" nálepky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně by mi stačilo, kdyby redaktor měl aspoň slušné překladatelské schopnosti, nějaké základní znalosti oboru daného tématu a byl schopen vyjádřit i vlastní názor.
Páně Čihák toto nesplňuje.
Tento článek je zase jedním z těch slepě přeložených, neinformuje čtenáře, že se jedná o úřady v USA a rovněž zamlčuje část informací z konce článku o neprůhlednosti postupu úřadů (FDA nezveřejnila metodiku sběru dat ani množství provedených testů)
A nakonec, FDA by věřili jen lidé neinformování a blázni. Tenhle úřad "funguje" spíš jen na principu hašení průšvihů, nikoli jejich prevenci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, v tomto případě je podezření z prounijní propagandy fakt směšné, čihák je rád, že něco sesmolí, žádnou propagandu v tom hledat nelze. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, žádná prounijní propaganda se tu nekoná. Je to jenom neporozumění (:D)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

" 'Genetické stopy' 'viru ptačí chřipky' "
Co to je za slepenec? Vir zadnou genetickou informaci nenosi, takze je to blbost. Pochopitelne je 'stopy viru ptaci chripky'.

" 'živé a infekční viry' nebo pouze o pozůstatky 'mrtvých virů' "
Virus neni zivy nebo mrtvy. Je to pouze virus, agent, ktery je nebezpecny nebo neni.
Mrtva nebo ziva je bakterie.

Takze tento clanek je na urovni casopisu Hrom, ktery kdysi odebirala moje teta.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prosím dovzdělejte se alespoň základními informacemi:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Virus

Viry jsou tvořeny bílkovinami a nukleovými kyselinami. To jsou součásti z nichž se staví genetické informace. Vir je z velké části tvořen genetickou informací a ke své replikaci potřebuje hostitele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ze viry nejsou zive to mam spravne, protoze bez hostitele nic nevytvareji. V anglickem jazyce na vir pouzivaji take vyraz "agent". Takze nechapu proc se mam dovzdelat alespon zakladnima informacema.

Ano, mate pravdu, viry maji DNA nebo RNA, jak se pise wikipedii.
Ale i tak bych napsal 'stopy viru ptaci chripky', protoze detekovat geneticky urcity kod je nesmysl. Detekuje se podle meho nazoru pritomnost urcitych proteinu, ne cele DNA. Na to abyste videl rozdily u DNA, tak potrebujete velice dobry mikroskop.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zda jsou viry živé či ne, o tom by šlo vést dlouhou debatu a záleží na vybraných požadavcích na "život". Každopádně jsou nebuněčnou formou života, která stejně jako buněčné formy usiluje o vlastní rekombinaci a replikaci.
Co se týče detekce fragmentů, tak je to základní metoda, kterou vás naučí každá VŠ a možná i lepší SŠ zaměřené biologickým směrem. A mikroskop není třeba.
1.) získá se biologický vzorek, z nějž je třeba extrahovat a vyčistit DNA/RNA
2.)Je třeba enzymaticky zkopírovat DNA/RNA do takového množství, aby šla snadno detekovat (PCR - Polymerázová řetězová reakce).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Polymer%C3%A1zov%C3%A1_%C5%99et%C4%9Bzov%C...
Valná část genetického kódu je shodná pro většinu vícebuněčných organismů (lidský genom má přibližně 3 miliardy základních párů aminokyselin, přičemž 99.9% kódu je mezi lidmi shodná).
Když se něco analyzuje, tak se hledají tzv. markery (malé části genetického kódu, posloupnosti jednotlivých nukleových kyselin, jedinečné pro zkoumaný organismus, u lidí se používá locus D1S80). Právě tyto markery se pomocí PCR namnoží.
3)Proces zvaný elektroforéza umožní zviditelnit vzorek ve smyslu vytvoření spektra proužků, které se porovná proti standardu. Standardem může být záznam dříve pozitivně identifikovaného organismu. Shodují-li se, je identifikace pozitivní.
PCR metoda je spolehlivá, ale rychlost množení závisí na zvolené variantě a trvá od několika jednotek po pár desítek hodin.
A stejně jako u genomu člověka, je možné replikovat markery i u mikroorganismů a virů. Takže vyšetřit pasterované mléko na přítomnost specifické DNA/RNA je možné. Jen se nebude vědět, zda byl vzorek živý či mrtvý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Francesco, prosimtě, mohl bys prosímtě přestat se šířením paniky? Smyslem podobných článků totiž není nic jiného.

Jinak nejde o nic jiného než další zneužití PCR testů. Za doby covidové se nima vyráběli "nemocní". Teď už covid netáhne, proto začli prudit s ptačí chřipkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.