CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak vypadají Apple Vision Pro pod CT?

Nejsem si jist, jestli u nás někdo porozumí pojmu "augmentovaná realita". Myslím, že v těchto končinách se už zažil překlad "rozšířená realita". Ale nechci zahájit diskuzi o vhodnosti anglicizmů. Prostě jsem musel hledat, co to slovo znamená. Mám pravdu, že "rozšířená realita" je už zavedený technický termín tak jako třeba "soubor" místo "file" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, to jsem nevěděl, že zrovna tohle bude někdo brát za chybu :facepalm:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle nebylo míněno jako upozornění na chybu. Spíš se ptám, jestli je to moje osobní neznalost. Kolega zkoušel brýle Meta Quest 3 a mluvil výhradně o rozšířené realitě. Tak jsem chtěl vědět, jestli jsme out.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Rozšířená realita nebo také „augmentovaná realita” je označení pro vizuální dosazení digitálního objektu do reality za pomocí 3D skenů okolního prostředí. Tento objekt zasazený do reálného světa lze poté pozorovat pomocí obrazovky daného zařízení. Tuto technologii dnes již podporuje většina chytrých telefonů a obecně kamer po roce 2015"

https://www.wikiwand.com/cs/Roz%C5%A1%C3%AD%C5%99en%C3%A1_realita
https://6dhub.cz/leadership/jak-nas-v-budoucnu-ovlivni-virtualni-a-augme...

--Pojem augmentace a jeho synonyma--

Význam pojmu augmentace:
• podpůrná terapie, sociální podpora, ale i operativní zákrok, např. v oblasti plastické chirugie

• *zvětšení*, *rozšíření*, rozhojnění

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak o augmentované realitě už se mluví mnoho let, a to ještě před tím, než se začaly vyrábět a prodávat headsety jakožto samostatná zařízení s vlastní výpočetní komponentou a baterií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.