CDR.cz - Vybráno z IT

Jižní Korea zpřísňuje tresty za průmyslovou špionáž v oblasti čipů a displejů

Zdroj: Shutterstock

Jižní Korea se rozhodla zpřísnit tresty za krádeže průmyslových tajemství, poté co se objevily obavy, že současná regulace není dostatečně silná, aby odrazila pokusy o převod technologií od společností jako je Samsung.

V posledních měsících tato země zintenzivnila boj proti únikům technologií, protože se snaží udržet své klesající vedení v oblasti paměťových čipů a displejů proti konkurentům. 

Komise pro stanovení trestů Jižní Koreje, která je pod dohledem tamějšího Nejvyššího soudu, se tento měsíc rozhodla zpřísnit tresty a prodloužit dobu vězení za úniky jihokorejských technologií, uvedlo v pondělí ministerstvo průmyslu ve svém prohlášení. Podrobnosti o nových směrnicích pro stanovení trestů se očekávají začátkem příštího roku.

Ministerstvo průmyslu nespecifikovalo, kterou zemi má na zřeteli, ale analytici řekli, že Čína je podezřelým cílem většiny úniků jihokorejských technologií. Ačkoli jsou tresty Jižní Koreje za úniky technologií podobné těm v jiných zemích, včetně trestů odnětí svobody pěti let nebo více za úniky technologií s „významným dopadem na národní a hospodářskou bezpečnost“, v praxi jsou tresty nedostatečné kvůli obtížně splnitelným požadavkům, uvedlo ministerstvo průmyslu.

Zdroj: Shutterstock

Předchozí pravidla vyžadovala, aby žalobci prokázali úmysl podezřelého uniknout s tajemstvím, aby byl čin potrestán jako únik jádrové technologie. To vedlo ke zproštění obvinění ve 30 % a podmíněným rozsudkům v 54 % takových případů před jihokorejskými soudy. Pravidla pro blokování úniků technologií, které nebyly regulovány, jako jsou úniky po odkoupení jihokorejské společnosti zahraničním soukromým investičním fondem, budou také zahrnuta do revidovaného návrhu zákona, a ten bude předložen parlamentu.

Jihokorejská policie v půlce června uvedla, že zatkla 77 lidí ve 35 případech podezření na průmyslovou špionáž v celostátním vyšetřování během posledních čtyř měsíců.

Diskuse ke článku Jižní Korea zpřísňuje tresty za průmyslovou špionáž v oblasti čipů a displejů

Žádné komentáře.