CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Osídlení Marsu: Je blíže než kdy dříve, tvrdí Elon Musk

Kurna, to je teda matros!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za mě je to super. Musk je génius. :-)
Samozřejmě neočekávám, že se za mého nebo Muskova života osídlení Marsu dočkáme, ale prostě musí být několik neúspěšných pokusů předtím než se to podaří a tohle je prostě od Muska průkopnický čin, na který navážou další generace lidí a jednou se toho lidstvo dočká a opravdu se rozšíří na další planetu.
Muskovi palec nahoru!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musk si cucá tyhle nápady z palce. Zatímco nevynesli do kosmu ještě jediného astronauta, což slibovali v roce 2019, mise na Mars, která měla proběhnout už v roce 2022 je stále v nedohlednu. Když mu na ty lži sedne dostatek lidí, o financování má postaráno a může to takhle perpetuálně slibovat do konce života.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak nevynesli astronauta? Starty k ISS jsou co?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je Dragon, ne Starship. Je to článek o cestě na Mars, capisce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Elon mask je možná génius, ale hlavně v tom jak vyrazit peníze z nápadů jiných a jak ty nápady protlačit lidem do hlavy. Na nějakou jeho předvídavost bych nesázel. Třeba takový hyperloop mi přijde mnohem realizovatelnější než kolonizace marsu a nakonec to taky byly jen plané sliby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já už teď vím o mnoho kandidátech, kteří by si zasloužili tam poslat ještě před tím, než se tam nějaký město postaví 😁

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako šéfovat by tam tomu mohl Fiala, tam by se skutečně ukázalo .... Zároveň by to potvrdilo, jestli řešení navržené Muskem je skutečně životaschopné a blbuvzdorné. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš zas blbý nápady. A Babiše bys tam neposlal?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Babiš je momentálně od vesla, toho nikam posílat netřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Babiš neni blbec, takže je jasné, že by se z osídlení Marsu nějak vyzul. Fialovi, když by se to správně podalo, tak se přihlásí sám. :-)
Ale samozřejmě, kdyby to šlo, tak i jeho uvidím na Marsu moc rád. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, teprve třetí úspěšný let Starship a někteří zase mají moře po kotníky. Jenomže hlavní problém kolonizace Marsu není samotný proces dopravy, ale absence magnetického pole planety. Zakopání se pod povrch nic nevyřeší. Kolonizace ostatních planet je komplexní proces, vyžadující zásadní pokrok civilizace ve všech směrech - od manipulace lidského genomu, přes opravdu vyspělou kybernetiku, až po stabilní společnost jako takovou, jejíž vize se s každým volebním obdobím nemění, jako nálady pubertální dívky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak problém tvrdého záření na povrchu planety je jen malá část problému. Ten podstatný je udržitelnost takové kolonie vlastními silami (s ohledem na vzdálenost a schopnost tam operativně dovážet potřebné zásoby). A to je zhola nemožné. Navíc nevidím jediný důvod proč Mars. Pro kolonizaci je daleko vhodnější Měsíc (šestinová gravitace, absence atmosféry), a to jako základna pro vesmírné mise. Mars kromě vody (kterou má i Měsíc) nemá co nabídnout. Měsic naopak ano (izotopy vodíku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.