CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko zakázalo anonymitu na internetu. Omezí e-mailové, hostingové a VPN služby

Stejně je zajímavé, jak se jedna informace dá interpretovat různě. Například tyto zákazy vyznívá z článku, že jsou namířené proti západním společnostem. Přitom je ale faktem, že Rusko má velký problém s počítačovým pirátstvím, na které si západní společnosti dost v Rusku stěžují. Podobný zákon tak může být namířen proti tomuto nešvaru, se kterým se jistě shodneme, že je třeba bojovat.

Jestli Rusko zvolilo dobrá opatření a něčemu to pomůže, uvidíme až časem. Přesvědčen o tom nejsem, spíš to lidi budou obcházet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Což je naprostá kravina. Rusko už dávno počítačové pirátství neřeší. Ukrást něco západu je podle Putlera in.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hned vedle je článek: "Recenze deskové hry - Ostrovy titánů"
Nese to známky placené reklamy (autor redakce, nemá diskuzi), ale není to tak označené a vydává se to za recenzi.

Takové chování je jednak neetické a jednak nelegální a vyzývám redakci, aby se za to omluvila a přestala to dělat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele a nedělá USA a EU totéž? Navíc, v době, kdy spolu velmoci válčí (i nepřímo), je asi problém domluvit se například na ukládání dat Google na ruských serverech, tak, jak to má EU.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Podle některých kritiků jde o tvrdou cenzuru, ale pokud někdo nevykonává nic protizákonného, nemá se údajně čeho bát." To jako vážně, nemá se čeho bát v totalitním fašistickém státě jako je Rusko? Putler prostě utahuje šrouby jak může a vládne strachem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A když je totéž aplikováno u nás? Třeba u Seznamu, kde musíte mít u nich e-mail, aktuálně i s ověřeným telefonním číslem, aby vám fungovaly například mapy?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jako sorry, ale srovnáváš jabka s hruškama a navíc neříkáš pravdu. Jediné kde u seznamu potřebuješ ověření je pro přispívání do komentářů, mapy, email a cokoliv dalšího funguje bez ověření, mapy dokonce bez přihlášení. Navíc tě k tomu ověření nikdo nenutí.

Kdyby to bylo v ČR jako v Rusku, bylo by to takto: stát říká, že musíš používat seznam email nebo jinou českou email službu a musíš se ověřit. Pokud se neověříš nebudeš email používat, protože pokud budeš používat třeba Google mail nebo Outlook tak tě zavřou (možná se dočkáš i nějakého toho mučeníčka). Samozřejmě, že stát do tvé schránky vidí a pokud si náhodou kamarádovi emailem postěžuješ, že to vraždění lidí na Ukrajině není úplně ok, tak jdeš zase sedět.

Doufám tedy že už chápeš rozdíl mezi Ruskem a ČR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mapy fungují i naprosto anonymně, tak zas nelži.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Rusku to bylo dost divné i před invazí. Zákazník tam vycestoval a L2TP IPsec VPN, která mu funguje všude jinde minimálně po Evropě, tam byla nepoužitelná. Internetová přípojka na obou stranách v pohodě. Až když jsem mu tam nasadil tehdy ne příliš známý WireGuard, tak se byl bez problému schopen přihlásit na firmu. Vyloženě to vypadalo, jako by schválně narušovali provoz.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pred inváziou na Ukrajinu, rusko niekoľko krát (podľa neho) úspešne otestovalo odpojenie sa od internetu. Prečo sa teda neodpojili natrvalo ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ideálně ať se odpojej komplet od celého světa, zavřou se tam a třeba schnijou..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.