CDR.cz - Vybráno z IT

Tesla zákazníkům představí Full Self-Driving technologii ještě před koupí

Zdroj: Shutterstock

Tesla údajně nabízí zákazníkům v Severní Americe možnost testovat svou technologii Full Self-Driving před nákupem vozidla. Tato strategie má přesvědčit zájemce o výhody a potenciál této inovativní funkce. Navzdory výzvám a kritice se Tesla neustále snaží inovovat a posouvat hranice autonomního řízení.

Automobilka Tesla, známá svou neustálou inovací a ambicemi v oblasti autonomního řízení, údajně přichází s novou strategií, jak předvést svou revoluční technologii Full Self-Driving (FSD). Podle dostupných informací nabízí zákazníkům v Severní Americe možnost testovat FSD přímo na silnici před tím, než si své vozidlo odvezou domů. Tyto kroky se údajně uskuteční za účasti zaměstnance společnosti, který bude zákazníkům vysvětlovat fungování této technologie.

Generální ředitel Tesly Elon Musk prý vydal memorandum, které nařizuje obchodům v Severní Americe instalovat a aktivovat nejnovější verzi softwaru Full Self-Driving a následně provést s klienty krátkou testovací jízdu. Musk zdůraznil, že mnoho lidí si není vědomo plného potenciálu FSD a že tato demonstrace je tvrdým požadavkem, který může zpomalit dodávku vozidel, ale zároveň je nezbytný k uvědomění si schopností této technologie.

Zdroj: Shutterstock

Přestože využití této technologie znamená dodatečných 12 000 dolarů k pořizovací ceně vozu, tato částka může odrazovat mnoho zájemců. Avšak Tesla se pravděpodobně snaží tuto bariéru překonat právě prostřednictvím těchto testovacích jízd, které mají zákazníkům předvést skutečnou hodnotu a potenciál FSD.

Je celkem těžké někdy určit, co Tesla skutečně umí a do jaké míry se jedná jen o vychloubání Elona Muska. V minulosti byla společnost kritizována a podrobována formálním vyšetřováním kvůli svým technologiím Autopilot a FSD. Kalifornské oddělení motorových vozidel (DMV) podalo stížnost na společnost kvůli používání reklamního jazyka, který mohl klamat zákazníky ohledně autonomních schopností vozidel. Další vyšetřování provedl Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu kvůli několika haváriím spojeným s funkcemi Autopilot a FSD, což zahrnovalo i kolize s vozidly záchranné služby.

Diskuse ke článku Tesla zákazníkům představí Full Self-Driving technologii ještě před koupí

Pátek, 29 Březen 2024 - 14:29 | tomas-marny_1_2_3_4 | být pasažér ve vlastním autě, né díky. mé auto má...

Zobrazit diskusi