CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tisíce aplikací bylo naimportováno do Windows 95

Upřesnění této jako vždy přitroublé zprávy:

V době Windows 98 nejspíš neexistovala aplikace, která by nefungovala na Windows 95. Oba systémy jsou z 99% kompatibilní.
Je samozřejmě možné, že nějaká specifická aplikace nebo spíše určitá verze nějaké aplikace už na Win95 spustit nešla, ale jednalo se o tak unikátní situaci, že se s ní setkal málokdo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na 95-tkach jsem nejakou dobu jel, ale pak prisly 98 a 98SE. Pamatuju si ze jednu dobu jsem mel bootovaci klon windows na druhem hard disku, abych v pripadu nouze neinstaloval uplne vsechno znova, protoze windows se vzdy po par mesicich uzivani rozsypal do stavu, ze nesel pouzivat, modre smrti apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smysl tohohle snažení teda moc nechápu. Pokud chci provozovat Windows 9x na nějakém starším stroji, dává větší smysl použít Win98SE s neoficiálním service packem (3.66), který do nich backportuje spoustu "vymožeností" z XP/2000 a má teměř stejné nároky jako Win95

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W98 bol určite stabilnejší než jeho predchodca. Aj preto nechápem autora tohoto projektu.
Inak Win95, Win98 a aj WinMe boli len nástavby DOSu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou nadstavbou je to take... Ano, 32bitove ne-NTckove widle sice potrebovali DOS na to, aby bootli, ale prakticky kompletne ho pri svojom behu obchadzali. Kor, museli, pretoze velka cast API bola 32bitova a s tym DOS proste robit nevedel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi by se hodilo spíš donutit ovladače z 98 fungovat v 95. Jenže to asi nepůjde. Mám tu PCI kartu s 5xUSB1.1 strčenou do Vectry s Pentiem 90 (vlastní USB to nemá). Nejstarší ovladače co jsem našel jsou pro Win98 a když je vnutím Win95, tak to nechodí - je tam vykřičník s tím, že se kartu nepovedlo inicializovat nebo cosi takového

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na stejným stroji s Win98 to běhalo?

Jde o to, že USB 1.1 bylo značně vybíravé, problémů tam bylo nad hlavu a tudíž bys měl mít jistotu, že to není problém hardwarový než začneš špekulovat nad softwarem (ovladačema).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam je ten zakladny problem, ze Win95 vobec neobsahoval USB subsystem. Takze okrem ovladacov pre USB by bolo treba preniest aj par dalsich komponentov z Win98 a je otazne, ci by fungovali.

Zda sa mi, ze v tej dobe niektore drivery so sebou tahali cely vlastny USB stack, kym Microsoft neurobil vlastny vo Windows 98. Podobne veci sa diali s USB3 a tusim Vistou, alebo 7ckami. Tam tiez drivery museli obsahovat casti podpory USB3, az kym Microsoft podporu nepridal ako oficialnu sucast.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.