CDR.cz - Vybráno z IT

Varování pro hráče: malware krade přihlašovací údaje u her od Activisionu

Zdroj: Shutterstock

Hráči oblíbených her od Activision, jako je Call of Duty, se ocitají v nebezpečí, když údajný malware začal cíleně krást jejich přihlašovací údaje. Vyšetřování odhaluje, že útočníci využívají nástroje třetích stran a maskovaný software k odcizení údajů, což zdůrazňuje naléhavou potřebu obezřetnosti při stahování aplikací a při přihlašování do herních účtů.

Podle informací získaných od TechCrunch se zdá, že tento malware primárně cílí na uživatele, kteří využívají nástroje třetích stran, například cheaty pro hru Call of Duty.

Aktuálně probíhá vyšetřování hackerů, kteří stojí za touto kampaní. Útočníci údajně infikují počítače obětí malwarem a poté využívají jejich přístup k odcizení přihlašovacích údajů pro herní účty i kryptopeněženky. Společnost Activision se prý snaží pomáhat postiženým odstranit tento malware a obnovit kontrolu nad jejich účty, avšak detaily o jeho šíření zůstávají nejasné.

Zdroj: Shutterstock

Zatímco mluvčí společnosti Activision odmítl, že by samotná společnost pomáhala s odstraňováním malwaru, naznačuje se, že problém spočívá spíše v dodavatelích softwaru třetích stran než přímo v produktech či platformách Activision.

Jedním z možných zdrojů tohoto malware je podvodný software, který je spojen s populární hrou Call of Duty. Podle jednoho vývojáře, známého pod přezdívkou Zeebler, který vyvíjí podvodný software pro tuto hru, objevil tento malware poté, co byl jeho zákazníkům ukraden účet. Tento malware se údajně maskuje jako legitimní software, avšak ve skutečnosti slouží k odcizení přihlašovacích údajů uživatelů.

Je důležité, aby hráči byli obezřetní ohledně toho, co stahují, a vždy si ověřili pravost přihlašovacích stránek, do kterých zadávají své údaje. S narůstajícím kyber-nebezpečím je prevence a obezřetnost klíčová pro ochranu uživatelských účtů a dat.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Varování pro hráče: malware krade přihlašovací údaje u her od Activisionu

Sobota, 6 Duben 2024 - 11:58 | Jan Smetana | Nesouhlašíš s tím co píšů? Že "kradené hry...
Středa, 3 Duben 2024 - 17:28 | Gojko Klatić | Trainer je příliš vzletné slovo pro cheatování,...
Úterý, 2 Duben 2024 - 18:39 | RedMaX | Nesouhlasím, běžně do singleplayerové koupené hry...
Úterý, 2 Duben 2024 - 10:34 | Jan Smetana | Varování pro piráty: "kradené hry kradou...

Zobrazit diskusi