CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče RPG a strategických her

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší milovníky strategických a RPG her.

Od 9.5. do 16.5. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Circus Electrique.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Circus Electrique je steampunková RPG hra s prvky ekonomické strategie, která vyšla v roce 2022 a stojí za ní maďarští herní vývojáři ze studia Zen Studios. Hra nás zavede do alternativní steampunkové verze viktoriánského Londýna, jehož obyvatelé se záhadně stávají krutými zabijáky. Během hraní se ujmeme ovládání týmu cirkusových akrobatů. Ti cestují po anglickém hlavním městě a musí nejen bavit obyvatele na představeních, ale také projevit odvahu a zajistit jejich bezpečnost.

Do boje můžete vyrazit s různě kvalifikovanými cirkusáky. Vyzkoušet si můžete celkem čtrnáct tříd postav, včetně klaunů, siláků a polykačů ohně. Každá z nich má jedinečnou sadu dovedností, které využívá jak na bojišti, tak během cirkusových představení. Londýn se skládá ze šesti čtvrtí. V každé z nich vás čeká řada bitev proti padouchům, kteří sužují místní obyvatele. Setkáte se s vraždícími námořníky, děsivými mimy a dokonce i s mohutnými roboty poháněnými párou. Souboje probíhají v tahovém režimu.

Souboji ale hra nekončí, protože na našich bedrech leží i řízení cirkusu. Při návštěvách londýnských čtvrtí musíme organizovat i představení, což může být také docela výzva. Účast na konkrétním představení vyřadí našeho akrobata z boje a jeho celková nálada a to, s kým se objeví na jevišti, zase ovlivňuje kvalitu jeho výkonu. Vydělané peníze utratíte za nábor a výcvik nových akrobatů. Také za ně pak nakoupíte lepší vybavení.

Hra se na Epicu běžně prodává za 420 korun a její dohrání vám zabere přibližně 10 hodin vašeho času. Od odborných recenzentů získala tato hra na metacritic souhrnné hodnocení 70.

Hru Circus Electrique můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče RPG a strategických her

Žádné komentáře.