CDR.cz - Vybráno z IT

OpenAI představil nový generátor obrázků DALL-E 3, integruje ho do ChatGPT

Zdroj: Shutterstock

Společnost OpenAI představila slavnostně novou verzi svého generátoru obrázků DALL-E 3, který by měl být v budoucnu dokonce integrován do ChatGPT. Oproti minulé verzi dokáže věrohodně a podrobněji zpracovat i velice složité textové zadání.

O společnosti OpenAI se v poslední době mluví především v souvislosti s chatbotem ChatGPT. Tento chatbot založený na bázi změlé inteligence však není jediným počinem společnosti OpenAI. Dalším takovým je třeba generátor obrázků DALL-E. Nyní právě zástupci společnosti představili nejnovější verzi generátoru DALL-E, konkrétně DALL-E 3.

Jeho hlavní přidanou hodnotou má být lepší porozumění i složitým textovým výzvám. Nyní je již v provozu i oficiální webová stránka, kde se popisuje DALL-E 3 jako moderní systém pro převod textu na obrázek, a to s velkou přesností. Podle OpenAI mají konkurenční technologie tendenci ignorovat text či celá slova v zadání.

Zdroj: Shutterstock

Někteří uživatelé hnedka nový systém vyzkoušeli a některá zadání jsou dosti záludná, jako například: „Namaluj růžového šaška, který zdraví pandu, když byl na cyklistické soutěži. Kola jsou vyrobena ze sýra a země je blátivá. Jezdí v mlžném lese. Panda se zlobí.“ Výsledný obrázek je pak velice věrohodný a propracovaný v detailech.

Mezi nejznámnější konkurenty DALL-E patří rozhodně Midjourney a Stable Diffusion, které se zase specializují na fotorealistické obrázky. Nicméně i přesto jsou cvičeny spíše na jednoduchých příkazech než složitých popisech. OpenAI dále prozradilo, že chce v budoucnu integrovat DALL-E 3 přímo do ChatGPT.

V praxi by tak mohl uživatel teoreticky zadat požadavek a vybrati si, zda ho má zpracovat ChatGPT nebo DALL-E 3. Mělo by k tomu dojít již během několika příštích týdnů. Uživatelé s účty ChatGPT Plus a ChatGPT Enterprise ho pak budou moci využívat již počátkem října. Výhodou také bude, že nebude OpenAI uplatňovat žádné nároky na autorská práva na výsledná díla.

Diskuse ke článku OpenAI představil nový generátor obrázků DALL-E 3, integruje ho do ChatGPT

Žádné komentáře.