CDR.cz - Vybráno z IT

Google umožní automatizovat textové zprávy s pomocí umělé inteligence

Zdroj: Shutterstock

Google představil sérii aktualizací pro Android, které zlepšují uživatelskou zkušenost a využití umělé inteligence. Novinky zahrnují integraci Gemini do zpráv pro efektivnější komunikaci a textové souhrny poháněné AI pro usnadnění řízení.

Uživatelé nyní mohou přistupovat k chatbotovi Google přímo z aplikace pro posílání zpráv, což usnadňuje komunikaci a základní úkoly, jako je právě psaní zpráv a plánování událostí.

Android Auto dostává také podporu umělé inteligence, která pomáhá minimalizovat rozptylování na silnici. Pokud vás ruší nepřetržité zprávy, Android Auto automaticky shrne všechny zprávy a přečte vám jejich stručnější verzi, přičemž navrhuje odpovědi a akce, jako je sdílení odhadovaného času příjezdu.

Zdroj: Shutterstock

Google také představil nové funkce usnadňující přístup k obsahu na Androidu, včetně popisků obrázků generovaných umělou inteligencí v aplikaci Lookout. Tato funkce umožňuje uživatelům slyšet popisy obrázků nalezených online nebo v zprávách. Kromě toho funkce Lens v Mapách od Googlu získala vylepšenou možnost odečítání obrazovky, což uživatelům umožňuje získávat informace pouhým namířením fotoaparátu na objekt.

Další aktualizace systému Android zahrnují nové ovládací prvky pro odesílání pro Spotify nazvané Spotify Connect, což umožňuje uživatelům plynule přepínat mezi zařízeními, jako jsou sluchátka a reproduktor. Tato funkce již byla k dispozici pro YouTube Music a nyní je dostupná i pro Spotify.

Diskuse ke článku Google umožní automatizovat textové zprávy s pomocí umělé inteligence

Žádné komentáře.